Jag gör ju som jag själv vill och jag gör absolut aldrig exakt som det står i recepten. De är en guide mer än en millimetervisning för mig. Jag kan inte låta bli att göra recepten mina egna plus att jag inte alltid har alla ingredienser hemma och då improviserar jag.
I fogdals recept
400 g Fläskkarre
1 liten burk Oliver
1msk olja
salt
peppar
salvia
i buljongtärning plus 2 dl vatten som man ska ösa med
175 grader i ugnen till köttet nått 68 grader tar ca 40 min med hel bit fläskkarre
I mitt recept tog jag bort salvian för att jag hade ingen
och jag lade till pepperoni och pepparmix. Jag hade på lite grillolja istället för vanlig olja. Man skär djupa snitt i köttet och stoppar in oliver och pepperoni.
Det var dessutom färdigskivad fläskkarre så det gick snabbare i ugnen.
Av buljongen som man har i gör man sedan en sås på cremefraiche, grädde, salt och peppar.
Jag tyckte detta var jättegott
4 av 5 maken tyckte 3 av 5.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar