1 januari 2011

Recept: Laxbomber

Ingredienser:

Cremefraische
Philadelfia
Löjrom
Salt
Peppar
Lax
Formfranska
en rund pepparkaksform
Färskdill
provensansk kryddmix
Rödlök
Så här gör du:

Ta pepparkaksformen och tryck ut rundlar ur formfranskan. Gör tre rundlar till varje Laxbomb. Vi hade förlite formfranska så vi tog alla kanter och skar i små bitar och rörde ner i romröran.
Blanda Philadelfiaost och Cremefraiche, salt och peppar i två bunkar.
Den ena bunken låter du vara som den är och den andra har du i en burk löjrom.

Ta dillen och klipp med sax eller hacka fint fint i en tallrik blanda i provensans kryddmix i tallriken.
Ta en formfranska rundel och rulla i bunken med den naturella röran( den utan löjrom i) och rulla sedan den på tallriken med dill och provensansk kryddmix.
Lägg den i botten. Ha en bit lax och löjromsröra på laxen. Gör lika dant som med första rundeln, med rundel nummer två. Eftersom vi hade köpt för lite formfranska rörde vi ner finskurna brödbitar i löjromsröran och gjorde platta bollar av den och la ovanpå laxen. Ha på locket som du gör lika dant med som med formfranska rundeln ett och två. Bre på ett lager med naturell cremé fraiche/ philadelfiaröra på locket och gör små laxrosor dekorera med röd lök. Kan även bytas ut till dillkvistar.

Bon apetit


Det är supergott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar