14 mars 2012

Brödsoppa?


Jag är alldeles hård ovanför naveln och mjuk överallt annars på magen, alldeles degmjuk. Men just över naveln där "det stora" operationsärret" det med fyra agraffer är där är det hårt. Som en liten bulle. Spännande. Det lägger sig väll det med. Jag tror det är för att resten av magen har svullnat av nu och det bara är den punkten kvar.

Jag pratade med pappa igår och han frågar alltid massor om min gbp operation och det känns ju bra att han bryr sig. Den roligaste frågan igår var:

Kan du inte köra bröd i mixern och ha i vatten som soppa? Brödsoppa?
- Jag tror inte det är gott pappa och det är ju bara fyra veckor med flytande soppor, jag klarar mig.
Jag skulle aldrig klara mig utan bröd så länge, är du säker på att du inte skulle kunna mala ner bröd till en soppa?
- Det blir ju som att äta deg pappa. Jag klarar mig.
Jag fattar då inte hur du gör det, skulle aldrig klara mig om jag inte fick bröd.

Gissa om jag försökte hålla mig för skratt. Bröd är något jag annars saknar väldigt mycket. Det och pasta. Men jag hade pasta i svampsoppan igår för att få in lite kolhydrater och som tur är vart det inte ett dugg mjöligt som när jag hade potatis i soppan. Potatis går bort nu under sopperioden.


Jag vill nämligen inte fuska. Jag vill äta så min kropp mår bra. Det är ju hela tanken med min gastric by pass operation. Att må bra. Få en bättre hälsa. Att leva och jobba och göra roliga saker.

1 kommentar:

  1. JA brödsoppa tror jag då rakt inte på, han verkar rolig din pappa=)

    Har du testat kycklingsoppa? Jag brukar göra en soppa med kycklingfile, grönsaker (valfria), kycklingbuljong, curry, cremfraisch & lite vitt matlagningsvin. Den är jättegod, dock vet jag inte hur den är som mixad?

    SvaraRadera