11 mars 2012

Svampsoppa






Svampsoppa

Ingredienser:

Champinjoner( eller kantareller)
Purjolök
1 st svampbuljong
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk smör
1/2 baconpaket

Strimla löken och skär svampen i skivor. Fräs baconet i smör och när den har fått färg ha i svampen smör och ha i buljongen och purjolöken och hälften av vattnet. Låt koka till hälften ha i resten av vatten koka en stund till och ha i matlagningsgrädden.
Bon apetit.
Vill man göra den vegetarisk låt bli att ha i baconet.

Himla gott var det.

Jag körde min i blendern eftersom jag inte ska äta mat med bitar i. Men den är lika god mixad som omixad.

1 kommentar:

  1. Den här gjorde jag och Bodil en dag på jobbet! Riktigt god =) (vi använde fryst grön sparris)

    Sparrissoppa
    500 ggrön sparris
    5 st schalottenlökar, hackade
    5 dl grädde eller creme fraiche
    5 dl kycklingbuljong
    1 dlvitt vin (matvin)
    1 krm salt
    1 krm svartpeppar



    Gör så här

    1. Sparrissoppa
    Skala sparrisen och skär upp i små bitar.

    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna cirka 2-3 minuter.

    3. Häll bort vattnet.

    4. Hacka löken grovt och fräs lätt i en kastrull.

    5. Tillsätt grädde, kycklingbuljong och vitt vin.

    6. Koka upp och lägg sparrisbitarna i gräddsåsen.

    7. Låt soppan koka i cirka 10 minuter.

    8. Mixa soppan i matberedare och sila för finare konsistens.

    9. Smaksätt med salt och peppar.

    SvaraRadera