Det är inte omöjligt, det är oemotståndligt,Kärleken Diskbråck (en), rehabilitering, livet, existensen och allt det där andra viktiga...
11 mars 2012
Svampsoppa
Svampsoppa
Ingredienser:
Champinjoner( eller kantareller)
Purjolök
1 st svampbuljong
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk smör
1/2 baconpaket
Strimla löken och skär svampen i skivor. Fräs baconet i smör och när den har fått färg ha i svampen smör och ha i buljongen och purjolöken och hälften av vattnet. Låt koka till hälften ha i resten av vatten koka en stund till och ha i matlagningsgrädden.
Bon apetit.
Vill man göra den vegetarisk låt bli att ha i baconet.
Himla gott var det.
Jag körde min i blendern eftersom jag inte ska äta mat med bitar i. Men den är lika god mixad som omixad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här gjorde jag och Bodil en dag på jobbet! Riktigt god =) (vi använde fryst grön sparris)
SvaraRaderaSparrissoppa
500 ggrön sparris
5 st schalottenlökar, hackade
5 dl grädde eller creme fraiche
5 dl kycklingbuljong
1 dlvitt vin (matvin)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
1. Sparrissoppa
Skala sparrisen och skär upp i små bitar.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna cirka 2-3 minuter.
3. Häll bort vattnet.
4. Hacka löken grovt och fräs lätt i en kastrull.
5. Tillsätt grädde, kycklingbuljong och vitt vin.
6. Koka upp och lägg sparrisbitarna i gräddsåsen.
7. Låt soppan koka i cirka 10 minuter.
8. Mixa soppan i matberedare och sila för finare konsistens.
9. Smaksätt med salt och peppar.