12 mars 2012

Spenatsoppa


Ingredienser:
Frusen spenat i bitar 3/4 förpackning
Purjolök 10 cm
Vatten 5 dl
salt
pepparmix
mjölk 2 dl
matlagningsgrädde 1/2 dl
( frivilligt buljongtärning grönsak)
1 tsk rapsolja eller smör
Ägg

Fetaost creme
Fetaost 1/2 fpk
olivolja 2 tsk
Creme fraiche 3 msk
Salt
Pepparmix

Gör så här:
Strimla purjolöken, fräs löken och spenaten i smöret, ha i vatten tills spenaten simmar, låt koka upp och ha i buljongtärningen ifall du har det. Salt, pepparmix. När det kokat upp ha i matlagningsgrädde låt sjuda ner.
Antingen låter du den vara som den är ifall du äter normalkost men för en gbp: are som bara får äta släta soppor så mixa den i blendern när den är färdig.

Koka ett ägg, skala och dela i två halvor till varje person som ska äta soppan. Mosa ägget ifall du är nyopad gbp:are.

Mosa
fetaost med cremefraiche och olivolja, krydda med salt och pepparmix.

Det blev jättegott. Det räckte till mig som äter 2 dl och två portioner till SuzyQ som äter normalt.
Fetacremen har du på spenatsoppan och på med de mosade äggen eller ägghalvorna.


2 kommentarer:

  1. Herregud vad gott det ska bli att äta sånt!!!
    En vecka... om en vecka äter jag min sista modifast... NÅNSIN!!!

    Jag kommer hjula av glädje. :-)

    Och det är toppen att du lägger ut recept och tips. Du är en pärla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du jag bogiedansade efter jag drack min sista modifast. Himmel så glad jag är över att slippa. Tack för pärlan!

      Radera