20 februari 2012

Västkustsoppa

Jag fick det här receptet av min vän Natalie:


 Ingredienser:
1skivad purjolökar
1 msk olja
1 burk hela tomater med spad
7 dl vatten
2,5 fiskbuljongtärningar
0,5 paket saffran
1 pressad vitlöksklyfta
citrontimjan
dragon
 salt
 svartpeppar
400 g torskfilé, tinade eller färska
1 burk musslor med spad
5 hg räkor som skalas

 Gör så här:
1. "Smält" purjolöken i olja. Häll i tomater, vatten, buljongtärningar, vitlök, kryddor och salt. Sjud under lock på svag värme ca 10 minuter.
2. Skär fisken i bitar, lägg i soppan och sjud ca 4-6 minuter.
3. Töm i musslor och räkor, smaka av och låt soppan bli het men inte koka. (Då blir skaldjuren sega!). Servera soppan genast, gärna med vitlökssnittar eller aioli.
Smaklig måltid!

Jag får säkert alternera den väldigt mycket för jag vill inte ha sega skaldjur. och jag kommer nog inte äta för 4 pers heller.

Här hittar ni orginalet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar